Onder de tafel
In een ongebruikt kastje bewaar je stiekem je schatten.
Of, terwijl papa en mama samen eten en kletsen, kruip je onder tafel. Het tafelkleed schuift naar beneden; het lijkt wel een gordijn. En zijn het nou tafelpoten of toch die van een beer?
De gewone meubels worden zo jouw zelfbedachte kamers en holletjes waar de grote mensen niet in mogen. Je vindt er ook nog eens van alles; een houten lepel waarmee je op de vloer kunt tikken, een paar dozen worden een kastje en met een zakdoekje kun je de boel schoonmaken.
In onze installatie hebben we ook zulke wereldjes gecreëerd.
Concept en uitvoering:
Francy van den Heuvel en Diederike Smits.
In samenwerking met Festival 2 Turven Hoog.
Lees meer Onder de Tafel is een kunstzinnige meubelbende. Waar komt het vandaan? Staat het normaal in de woonkamer of juist in de keuken? Of misschien wel als opslag op zolder?
Natuurlijk, de meeste stoelen en tafels zijn voor grote mensen gemaakt. Maar stel als je er eens heel anders naar kijkt? Dan zijn twee tafelpoten en een doek naar beneden ineens een muur en een heerlijk eigen plekje.
Sommige meubels zijn op kind-hoogte gemaakt. Je kijkt dan niet naar de onderkant van een tafel maar kunt zelf aan de slag met wat op de tafel ligt. Wel is er vaak iets geks mee; een leuning ontbreekt of het staat scheef. Een andere tafel heeft juist grote gaten waar je knikkers in kunt laten vallen.
Er zijn allerlei spulletjes en materialen uit het dagelijks leven zoals lepels, pannen, doppen en meel.
Met 1 lepeltje in een kopje roeren is leuk maar met 3 tegelijk nog spannender. En wat gebeurt er als je in 5 bakjes tegelijk giet die verschillend van maat zijn?
Onder de Tafel heeft geen echte muren. Maar meubels staan in een groepje bij elkaar, wijzen dezelfde kant op of hebben allemaal dezelfde kleur. Zo krijg je eigen wereldjes.
Wereldjes waar je eindeloos in kunt spelen en ontdekken. En heerlijk je eigen gang kunt gaan!
Technische informatie Geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar.
Voor Onder de Tafel is een grote ruimte nodig: 10 bij 10 meter. Liefst zo leeg mogelijk.
Eventueel kan het ook in verschillende ruimtes worden geplaatst.
De verschillende meubelonderdelen van de installatie staan op vlonders waardoor rust en structuur ontstaat.
Daglicht is prima en is dat niet mogelijk dan kan ter plekke worden bekeken wat prettige belichting is. Verder zijn geen technische voorzieningen nodig.
