PieterPeuterPad

PieterPeuterPad
Het pad bestaat uit verschillende elementen waarmee kinderen hun eigen weg kunnen leggen en lopen.
De materialen waarmee het pad bekleed is zijn aaibaar en kleurrijk. Stimulerend voor de zintuigen.
Soms zet het kinderen op een ander spoor: Hoe komt het dat de ene steen hard is en de andere aanvoelt als een zacht kussentje? Kinderen worden uitgedaagd om te klauteren; te bukken om door een tunnel te kruipen of een berg op te klimmen.

Pieterpeuterpad Trailer from Booi Kluiving on Vimeo.

Lees meer

Het PieterPeuterPad heeft geen begin en einde. Het gaat maar door en je passeert heel veel landschappen. Soms is het glad en koud, ’t lijkt wel sneeuw; voel maar met je tenen. Even later kom je bij de zee. Ga je schelpjes zoeken? Wat kriebelt daar zo aan je voeten? Is dat gras?
Dit pad is om te voelen en te kijken. Dus schoenen uit…

Technische informatie

Het PieterPeuterPad bestaat uit losse elementen. De basis afmeting daarvan is 40 bij 40 cm. Elk element is als puzzelstuk uitgesneden en past zo precies in het volgende deel. Het PieterPeuterPad kan in een grote of kleinere versie worden neergelegd afhankelijk van de ruimte. Doordat er bijvoorbeeld ook hoekelementen in zitten, kan de vorm ook worden aangepast. Alle elementen zijn bekleed met zoveel mogelijk verschillende materialen (af en toe is er wel herhaling). De zintuigen worden hierdoor optimaal geprikkeld; vooral hun voetjes want ze mogen er overheen lopen. Dus schoenen uit. Tussen de elementen staat af en toe iets waar ze over en onder kunnen kruipen of iets extra kunnen doen bijvoorbeeld een tafeltje met klei. Nodig is een grote ruimte, zo leeg mogelijk. Kan zowel binnen als buiten; het PieterPeuterPad is flexibel. Geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Geen technische aanpassingen nodig.